בישולים ומתכונים

סלט ירקות, REVISITED

טיפ שלי לסלט ירקות אהוב וטעים ומזין, ופחות שגרתי….למרכיבים הרגילים (מלפפון, עגבניה, בצל לימון שמן מלח) אני מוסיפה, חלק או כל המרכיבים הבאים – תפוח עץ, קישוא חי, פלפל ירוק, גזר, ירוקת (פטרוזיליה, כוסברה ), וגם גבעולי סלרי חתוכים דק. תיבול – שמן זית, שום, לימון, מלח, סוכר (כן, כן, כפית או שתיים תלוי בגודל הסלט). אפשר כמובן להעשיר גם בגלעיני חמניות או דלעת, (אני מתקשה לגרוס את הקשים, אז מוותרת). טעמתי גם סלט כזה דקדק עם לימון חתוך, על קליפתו, או ליים, אחרי שמנקים טוב טוב את הקליפה עם סבון. טעים.

גזר מבושל (צימעס ציוני).

חותכים איזה קילו גזר מקולף לעיגולים בעובי חצי ס"מ בערך, זורקים לסיר עם מים. מוסיפים = חמאה בערך 30 ג"ר, מלח, אבקת מרק עוף (כף או יותר), לתיבול – סלרי גבעולים ופטרוזיליה (מוסיפים אותם רבע שעה לפני סוף הבישול, ומסננים החוצה), כף או שתיים דבש (או סוכר, אם אין) ומלח לפי הטעם, אפשר גם כמה שיני שום, ולהוציאם בסוף. מבשלים הכל שעה על אש קטנה וסיר סגור. טעים כתוספת לבשר או במנה צמחונית, ליד פירה ואיזה לביבה.

קצת אמנות

קולאז דיגיטלי – תנועה ליד חלון רכבת, ציור על צילום.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • א.ב.  On 16/10/2012 at 07:24

    התגעגעתי…
    מקווה שחזרת לכתוב כאן… 🙂

  • nachum  On 16/10/2012 at 08:34

    the same as above

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: