שקשוקה ליום שאחרי

אז זהו, שקשוקה במובן שקשוקה, טעים וריחני, ובלי שום קונוטציות שליליות. היום שאחרי, יום האשה הבינלאומי – עוד גרסא, הכי טעימה כמובן

חומרים –

בצל לבן בינוני

3 שיני שום

2 עגבניות ממש בשלות

כוסברה

רוטב פסטה

2-3 ביצים

שמן זית

לעבודה –

קמים בבוקר, עם תחושה שהחיים עברו לידך, קראת אתמול את כל הפוסטים הרושפים על המהפכה הפמיניסטית, וזה לא עשה לך את זה. זה הזמן לקחת לעצמך שעה פסק זמן, ולהתפנק. האמת, מחפשים מה שיש פנוי במקרר, אצלי זה מה שהיה, ויצא ענק פלוס !

לחמם שמן זית במחבת גדולה, לזרוק לתוכו בצל חתוך פרוסות גס (כדי לא להתאמץ), שניים שלושה שומים חתוכים גס, ולתת להם להחרך יפה, ורק אז  לשפוך פנימה את העגבניות פרוסות גס, עם חופן כוסברה קצוץ גס (או מה שיש ירוק אחר), להוסיף כף או שתיים רוטב פסטה מוכן, וחצי כוס מים, ולכסות. כשזה נראה יותר כמו רוטב ופחות כמו סלט, לערבב, ולזרוק פנימה את הביצים, שיישארו שלמות ולסגור שוב את המכסה. לא יותר מידי זמן, אפילו כשהביצים עדיין רטובות למעלה, לכבות אש ולהשאיר מכוסה לפחות רבע שעה.

 

DIVINE, ממש = לאכול עם כפית, והכי כיף זה החלמונים שלא התקרשו לגמרי אלא יש להם עוד טיפה נוזליות צהובה המתערבבת באדום האדום הזה.

למי שממש ב"פוסט יום האשה" קשה, להוסיף שני טוסטים, רגילים, עם המוןןןןןן חמאה עליהם, ולזלול את השקשוקה עם הלחם הזה. נורה אפרון היללה את הפירה בתור מזור לנפש הנשית הדואבת, כי היא לא מכירה שקשוקה.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • כמעט הגבתי בחריפות למתכון השערורייתי הזה, אבל נזכרתי שזה מה שמצאת במקרר.

    בכל מקרה: ככה מתנהלים עם פלפל ירוק חריף
    טועמים שפיץ ואם לא חריף עוברים לבסיס.
    אם החריפות נסבלת גם שם חותכים בינוני ומטגנים לפני השום על אש נמוכה, שתצא קצת מתיקות.
    לא צריך בצל, אבל כדאי יותר שום- ורסק.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: