הפעם באמת מושלם, עוד מאפינס

שואה ותקומה, יום חול בסוף החודש

לאחר שהיה נידמה לי שהגעתי למאפינס המושלמים (לי), ואף שיתפתי בתהליך. עליתי לגמרי במקרה, על המושלם האמיתי. במקרה, אמרתי, כי כמו כל דבר טוב, הדרך היתה נפתלת, והתחילה מאילוצי מוצרים.

השבוע באחד הימים הגשומים יותר,  הגעתי לשעת משבר של ממש. הבית היה מטונף ומבולגן (יותר מהרגיל), החתולים כוס אימם פתחו את הארון במרפסת וקרעו-שפכו את כל השקית של עשרים קילו מזון חתולים יבש, ופיזרו יפה יפה בכל פינה אפשרית, הדכאון חגג, ולא ניראה מוצא. בנוסף לכל זה, צלצל איזה מכר, בבחינת מטרד מנהלתי שאי אפשר היה לסרב לו מסיבוות שלא אפרט,  שהוא רוצה לבוא   דוקא היום . לפני שהספקתי לשקר,  הוא קבע שיגיע בחמש. לא היה מנוס מניקוי חירום (למנוע פדיחות), וגם לארגן משהו "לכיבוד". אה, בנוסף לאסון האקולוגי, גיליתי גם "שנגמר לי החודש" כשבוע לפני הסיום הקלנדרי, ונותרתי עם שבעים ש"ח טבין ותקילין שאמורים להספיק עד הראשון לחודש, לאוכל, דלק , סיגריות ומקרי חירום. לא משהו מעודד. זה השלב שאוכלים מה שיש במקרר ומחסלים מוצרים שקיימים בארון.

אחרי ניקוי החירום,  התחלתי לחפש מה יש במטבח. קמח כמובן, קופסת שימורים של רסק תפוחי עץ, מייד חשבתי על מאפינס, ויצאתי למסע שהפיק סיבות לחיות לעוד כמה חודשים לפחות.

המוצרים והמתכון המנצח  AND THE WINNER IS

כוס ורבע קמח מלא

כוס ורבע קווקר (שיבולת שועל)

כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

רבע כפית מלח

חצי כפית קינמון

1 כוס רסק תפוחי עץ

1/2 כוס יוגורט

חצי כוס סוכר חום

2 כפות שמן (או מרגרינה בטמפרטורת חדר)

1 ביצה טרופה

1/2 כוס אוכמניות קפואות

1/2 כוס שבבי שוקולד לבן

מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס. משמנים שתי תבניות שקעים (12 בסה"כ). בקערה מערבבים קודם את היבשים, ואחרי כן יוצקים את הרטובים, מערבבים היטב היטב בכף, עד שהכל אחיד ומעורבב. ממלאים את השקעים, מכניסים לתנור לעשרים דקות (או בערך, עד שיוצא קיסם יבש), מוציאים לצנן ומכניסים לקופסת איכסון ומתענגים.

לגבי התוספות – אוכמניות ושבבי שוקולד, זה היה האילתור שלי לפי מה שהיה במצאי. אפשר לשים כל מה שרוצים ומתאים, תמרים, צימוקים, אגוזים, גרעיני חמניות….

גארניש

הודות לשרון (בטוקבק למטה), תוספת חשובה ומפרגנת – בעיקר אם מגישים את המאפינס לילדים, אבל לא רק. אני נוהגת לפזר על המאפינס (לפני האפיה, אחרי שהם כבר בשקעים), תעררבת של חצי סוכר חום חצי קוקוס, מערבבים בספל ומפזרים את השלג הזה על כל מאפין כך שכמעט מכוסה. זה מעניק לו בסוף מין ציפוי מוקשה ומתוק ש"סוגר" את המאפין כמו שצריך וגם כמובן טעים.

 

מצוד אחרי מתכון של עוגת חרובים , יענו שוקולד בריא….

הפרוייקט הבא שעוד לא התחלתי, הוא כאמור הפקת עוגת "כאילו שוקולד" מאבקת חרובים וכל הבריא הזה. אני בשלב קדם איסוף מתכונים, השלמה עם הגורל (חרובים ? מה עשיתי ?), קריאה כללית, וטעימות באירועים שונים. אשמח לטיפים…

ערוץ 2 מגלה…

לא התאפקתי והעליתי את ערוץ 2 שידור חי באינטרנט כדי לשמוע  את חדשות סדום להיום, ממשרדו של מבקר המדינה. כרגיל הרבה רעש ומעט תוכן, אך ניכר שהשדרים נדהמים לגלות שאנשי ציבור מצליחים (כך בלשונם) לשוות לעצמם תדמית מהוגנת וישרה, על מנת להשיג לעצמם יתרונות בהליכים מנהליים ושיפוטיים. איזו תגלית מדהימה, רק בשביל זה היה שווה לפתוח טלויזיה.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • יונתן  On 27/01/2011 at 21:34

    לידיעתך – חרובים זה אחלה.

    • irity  On 27/01/2011 at 21:54

      תודה על העידוד יונתן ! אכלתי עוגה כזו שהיתה מעולה !!! חרובים אני זוכרת מילדותי,כשעוד גדלו על העצים, בתור משהו די מצומק ויבש, עם מתיקות מסויימת. אני אופטימית בנושא העוגה שבדרך, ואשתף בתהליך. ניראה לי שהעוגות הטובות באמת במחלקה הזו כוללות "סודות" שהבנות לא מגלות כדי שרק שלהן תצא ממש טובה.

  • שרון  On 28/01/2011 at 11:26

    לאיטיים שבינינו : מה עושים עם האוכמניות והשוקולד?

  • irity  On 28/01/2011 at 12:20

    שופכים לבלילה, כמובן. אני נוהגת לערבב קודם את היבשים (קמח וכולי), ואז להוסיף את הרטובים, ובסוף את השבבים השונים. אבל זה לא משנה, העיקר שיתערבב לך טוב ואחיד.

    אבל הזכרת לי משהו

  • ora21  On 28/01/2011 at 14:24

    מממ.. נשמע טעים. אפשר לדעתך בלי היוגורט? (שלא יהיה חלבי)- בכל מקרה מאמצת את המתכון. תודה(: ולגבי חדשות סדום ועמורה, ממש מפתיע הא?

    • irity  On 28/01/2011 at 15:06

      אני מניחה שאת יכולה להמיר את היוגורט בעוד חצי כוס רסק תפוחים. (יש מומחים לתחליפים, שמוסיפים טחינה ובירה במקום שמנת, אני לא מומחית בזה אבל יש אתרים לתחליפי כשרות).

      באשר למופתעים , את היית חלק מאותו סקטור לא ?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: