עמבה

 

ימבה ועמבה

לפני כמה ימים מישהו ביקר והביא שווארמה, ולצידה מיכל קטן של עמבה. מזמן לא אכלתי מן הצהוב הזה, וגיליתי מחדש את קיסמו. טעים, אבל מסריח.

אפשר לשדרג קצת את היח"צ של העמבה אם מכנים אותה צ'אטני מנגו למשל, ומגירים אותה לקערית מעוטרת.

כל זה הזכיר לי את הסחוק, והחמוצים הנצחיים שמזמן לא הכנסתי לפי.

 

הזדמנות אחרונה

לפני שלוקחים לנו את התענוג האחרון, לצד העמבה והחמוצים, לקרוא "נאצי" למי שראוי לכך, כדאי להספיק מהר לכתוב או להגיד נאצי לכל מי שרציתם ולא יצא לכם.

 

ועוד הזדמנות אחרונה

להתענג על החום והיובש לפני הגשם והקור (שלא יימשך זמן רב).

 

דברים שאין בתל אביב

חוג לתפיסת עגלים בלאסו, אם מתעקשים על ההובי…

 

 

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • א לרגע  On 15/11/2007 at 21:17

    בתגובה 7 http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/922698.html יש הצעה איך לעקוף את החוק החדש המוצע.

    ואם ההצעה ששם נראית כמו משהו שמובן רק לגולשי הפורום, אפשר ככינוי תחליפי להשתמש במשהו יותר מוכר, למשל…. "עמבה".

  • איריס  On 15/11/2007 at 21:32

    אימצתי מייד.

    נכון מצחיק שבסוף הנאצים ניצחו ואסור לקלל אותם אפילו ? ועוד באיירץ הקודש.

    יאללה עמבה על רפי איתן קודם כל

    לגבי פוסטים וכתיבה הצעתי בזמנו להכניס פסקה בכל פוסט ואתר שהוא בעצם "למטרות מחקר ולימוד" וכך לעקוף את החוק.

  • הני  On 15/11/2007 at 21:58

    עמבה זה גדול, יותר טוב בחורף מאשר בקיץ בעיקר בשל זיעה מופחתת.

    לגבי תפיסת עגלים בלאסו, אפשר לשבת באחלה בית קפה בתל אביב ולחלום שעושים אתזה, את יודעת מה אםילו לחלום על זה עושה לי רע. אז אפשר סתם לשת בבית קפה תל אביבי ביום חורף לשתות אחלה קפה ושכולם יקנאו…

  • איריס  On 15/11/2007 at 22:49

    לא מזיקים לעגלים, בדרך כלל. זה באורח משחק. מזכיר לי שלהיות עגל בישראל עדיף על בן אדם במקרים רבים …

    אבל כן, קפה בתל אביב זה משהו, כולל החלומות על עגלים. מה לעשות
    you can't win them all..

    העמבה והזחוק והחמוצים בריאים מאד, הטעמים לא הולמים כל אחד. אני אוהבת, פה ושם

  • אביבה  On 15/11/2007 at 23:37

    ואת זה אני אומרת כחצי עיראקית עם דודות מומחיות בהכנה.

    ומצד שני רציתי להכין בבית לא מזמן ומשום מה קצת נרתעתי מהרעיון אחרי שקראתי איך מכינים…
    מעתיקה לך:

    לחומרים:
    1 קג' מנגו ירוק ובוסר
    תבלין לעמבה (נמכר בחנויות התבלינים)
    3 כפות גדושות מלח
    1 כוס מים (בערך)
    אופן ההכנה:
    לקלף את המנגו ולפרוס לרצועות דקות (את הגרעין לזרוק) ולהמליח
    להכניס את המנגו המומלח לקופסה סגורה למשך 4 ימים עד שבוע
    עד שהמנגו מפריש נוזלים
    ולערבב מידי יום את המנגו
    לאחר ארבעה ימים בערך
    להוציא את המנגו מהקופסה לקערה
    להוסיף את התבלין של העמבה+עוד כף מלח+כוס מים
    ולערבב טוב טוב את העמבה
    להכניס חזרה לקופסה סגורה ולהשהות יומיים ולאכול

  • איריס  On 15/11/2007 at 23:58

    ככה נשמע המתכון. אני הייתי הולכת על צטני מנגו ניראה פחות מגעיל וגם לא פחות טעים, ואפשר להוסיף לו את התבלין המפורסם.
    זה גם מה שמפריע לי קצת ברוטב, הוא סמיך ואיכסי גם אם טעמו ערב.
    ושיסלחו העירקים אבל בטח פעם זה היה לפני עידן המיקרוגל וכל זה אז צמצמו בבישול והעדיפו שיטות הרקבה טבעיות.

  • א לרגע  On 17/11/2007 at 19:39

    אם זה מזכיר לי את משה דיין, או חייזר מתוך סרט אנימציה עתיק המתאר נחיתה על הירח.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: