תפיחיות ואפיפנומנולוגיה

תפיחיות וגרמלינים

 

התפרצות אחרונה של חורף מזכירה לי מתכון חביב, שאני מאד אוהבת, בתור פתרון לבוצריים בשבת או בכל הזדמנות אחרת שמתחשק לאפות בלי יותר מידי בלאגן, ולקבל סיפוק מיידי, עם אפשרות לגיוונים יצירתיים. במהלך האפיה הקצרה אפשר ללבן את הסוגיה המעניינת האם התודעה היא תופעה שאינה ניתנת לחקירה מדעית או שמא היא – כפי שמציע דניאל דנט (ה"ברייט") – מבנה מורכב ומאורגן הקיים במוח וניתן לחקירה מדעית ככל תופעה אחרת. הכופרים נגד המאמינים, בגרסא המטריאליסטית. דנט ממשיל את הטיעון של רייט, (והניו מייסטריאנז) למנוע של מכונית הטוען שיש לו גרמלינים בצילינדרים שגורמים לו לייצר את האנרגיה, רייט עונה שזה יתכן במידה והגרמלינים הם הגורמים לו להגיד את זה.  האם יש חיים אחרי המוות ביקום הניאו דרוויניסטי ? מסתבר שכן. ומכאן, לגרמלינים החמימים האלה… 

 

בקערה מערבבים –

כוס וחצי קמח רגיל

בלילה

כוס וחצי חלב

שתי ביצים

3 כפות שמן

קצת מלח

 

לערבב טוב עד לבלילה חלקה. למזוג לתבנית שקעים בת 12 יחידות (או שתיים של 6, או למי שעני כמוני אפשר לעשות את זה בפעמיים אחת אחרי שניה בתבנית של 6). חצי שעה בערך ב 180 עד 200 (תלוי בתנור) או עד שהשחים יפה.

 

יוצאות מין לחמניות טעימות, חוצים לרוחב, משחילים משולש חמאה, או כל ממרח אחר. לצד אומלט או ירקות או נקנקיות, אמממ. מסוכן מאד, כי לא משנה כמה עשיתם, אוכלים בסוף את כולן. היצירתיות היא בגיוונים של הבלילה, אפשר להוסיף מה שמתחשק, כולל חתיכות של פרי, גבינות אקזוטיות וכולי. נפצוצים של ריח אפיה בכל הבית.

 

————————————–

 

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: