הסקון, תוספת נוחה וטעימה למטבח היומיומי

אני רוצה לכתוב על מאפה סתמי עממי המקובל בתרבות האנגלו סקסית למקומותיה. זהו ה"סקון"
  Scone
משהו שבין לחם מהיר ובין עוגה יבשה, או "ביסקוויט" במובנו הבריטי. את הסקון פגשתי במלוא הדרו בקנדה, במחוז שנקרא קולומביה הבריטית, בדרום מערב קנדה. רב בתי הקפה מחזיקים מבחר מאפים, מתוקים ומלוחים, המלווים את הקפה, הבירה או ארוחה קלה. נדלקתי על הסקון לא משום שהוא מדהים, אלא משום הגמישות שלו, והיכולת להשתמש בו כבסיס לאלתורים רבים ומשונים. זהו מעין "גיובטש" מתחום האפייה, כלומר מתכון בסיסי שאפשר לסתום איתו חורים ולהשתמש במה שיש וחייבים להיפטר ממנו. יתרון נוסף הוא מהירות ההכנה ומהירות האפיה, וגם משום פשטותו אפשר בהחלט לאפות אותו בטוסטר אובן, בתוך התבניות החד פעמיות או להניח על המגש של המכשיר. בקיצור, מתכון פלאים לדעתי, ואני רוצה לחלק איתכם שתי ורסיות שניסיתי בבית לאחרונה ויצאו על הכיפק.

 
 
הסקון המוכר יותר אפוי כלחמניה נפרדת ולפעמים בוצעים אותו כסנדויץ וממלאים בכל מיני דברים טובים. ואולם הגירסא הנוחה יותר נאפית כעיגול-לחם שמסומן מראש לשמונה פרוסות משולשות הנבצעות בקלות כאשר האפייה מסתיימת. 
 

הסקון הראשון שאפיתי היה צנוע ושמרני. זהו מאפה עגול מדלורית. זהו המתכון וההוראות:
חומרים : 30 גרם חמאה, 2 כפות סוכר, כוס של מחית דלורית (לבשל ולמעוך), ביצה אחת, 2 כוסות קמח אוסם תופח, קומץ מלח, 3 תאנים מיובשות חתוכות לגודל צימוק, קצת חלב.
מערבבים את החמאה המומסת והסוכר עד לקרם, מוסיפים ומערבבים את המחית והביצה. מוסיפים את הקמח והמלח ולבסוף את התאנים. מערבבים עד ליצירת בצק אחיד. ללוש קצת על משטח מקומח ולצור עיגול בקוטר 20 ס"מ בערך. להניח על מגש משומן בתנור. לחתוך כמעט עד הסוף לשמונה פרוסות כדי שאפשר יהיה לבצוע בקלות בסיום האפייה. להבריש בקצת חלב ולאפות בתנור חם (200 צלזיוס) למשך 20-25 דקות.
 
לאחר הצלחתו של המאפה, אזרתי קצת יותר אומץ ואלתרתי את הסקון הבא. במקום דלורית, השתמשתי בדלעת וגזר מבושלים שיצרו צבע כתום מרהיב. תיבלתי את הבצק בשמיר קצוץ דק, החלפתי את התאנים בצימוקים, ולמעלה קישטתי בחצאי זיתים. יצא מדהים ממש. אפשר למשל לפזר פרמזן למעלה, להוסיף עשבי תיבול, להחליף את הדלעת בכל ירק מבושל אחר, עגבניות מיובשות, תמרים, צנוברים, פסטו, שומים וגבינות וכל מה שיש במקרר.  

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • דנה  On 06/12/2004 at 15:49

    הסקון, ואחותו הגדולה והאהובה עלי עד מאוד, המאפין.
    וברוכה הבאה.

  • סֵג-אַן  On 09/12/2004 at 15:00

    אממ.. נשמע לא רע -בכלל-. אולי אני אנסה את המתכונים שלך.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: